Roadtrip med Mattias #1

Sverige:
Vi började vår resa tidigt en fredags morgon (1/7). Lagom trötta körde vi ner till Kalmar, åt lunch och hämtade Mattias kläder.

På väg över till Danmark:
Runt fyra tiden rullade vi in i tullen till öresundsbron, betalade och körde vidare. Nu va vi inte i Sverige längre, Resan började på riktigt. Vi körde och körde. Målet var att nå Konstanz i Tyskland vid lunch. Vid 04.00 tog vi en 2 timmars nap i bilen på en parkering bakom en bensinstation i Flensburg. Kan väl inte säga att jag sov så bra men Mattias verkade sova ganska bra.
När vi sedan rullade vidare, ut på autobahn och med Mattias techno i högtalarna somnade jag. Vi Byttes av halvvägs eftersom jag blev piggare och Mattias egentligen var ganska trött.
Väl nere i Konstanz träffade vi Mattias kompis Benny. Vi käka lunch och sen åkte vi efter dom för att sova hos dom i Schweiz. Problemet var bara att vi nästan inte hade någon bensin kvar. Bilen pep var 3 minut och klagade på att den var törstig. Som tur va var det nedförsbake till bensinstationen så det var bara att rulla och sen fylla på med full tank. Nu hade vi en glad GT igen.

Schweiz, Aplerna.
Efter en inte allt för sen grillkväll somnade jag och Mattias pladask på två madrasser på Bennys och hans flickväns vardagsrumsgolv.
Dagen efter åkte vi för att vandra i berg med Benny och Martina. Jag, som inte visste att detta skulle ske, vandrade fint i Converse. Kan säga att äver om dom inte ger så bra stöd för foten så gick det helt okej att vandra i dom.
I bergen såg vi massa fina kossor och får, även en och en annan gris och hund. Fin fint.
När vi kommit ner (vad vi trodde var ner) käkade vi Lunch/middag. Schnitzel men pommes och vatten gjorde sig bra i magen.
Vandringen till bilen var ungefär lika brant som vandringen i bergen. Dvs \. Man fick småspringa lite för att det inte skulle vara allt för jobbigt.

Kommentera inlägget här :