Ta mig till pappa

Jag vill ha min pappa, vill vara med pappa.

Roadtrip med Mattias #2

Italien:
Vid halv nio morgonen efter Begav vi oss ner mot Italien och Brecia för att möta upp mamma. Kunde verkligen beövas. Tanken var att vi skulle köra ner via San Bernadino passet men vi missade avfarten eftersom vi litade på GPS lite för mkt. Dumt.
När vi åkt igenom massor med betalstationer för att åka på motorvägarna i Italien Kom vi äntligen fram till Brecia och mamma och morbror Marco. De bodde hos sin moster(Sia) Alba.
Vi fick en macka i oss och massa vatten. Det var olidligt varmt.
Sedan bar det iväg på vandring i Brecia.
På bilderna ser vi Brecia, mamma, Marco och Mattias (den långa).
Jag fick äran att sova i en utfällbar fotölj. Den lutade lite och var så pass smal att om jag skulle vända mig om så var jag tvungen att vända mig på plats. Men jag klagade inte jag som bra. Somnade som en stock och sov igenom världens åskoväder tydligen. Att det alltid ska åska när jag sover hos Alba.
Dagen efter åkte vi till Mammas och Marcos farbror(sio) Pierangelo. Där blir man alltid övergödd av mat. Jag och Mattias var chafförer på vägen hem så vi drack vatten medans alla andra drack vin.
Men innan maten gick vi ner till floden för att bada. Skönt som bara den.
Det blev nästan inga bilder här men några få :)
Sen skulle vi åka hem igen. Vi åkte i ett pass jag just nu inte kan komma på vad det heter. Mattias körde och jag försökte hålla i Mattias mobil (vår GPS) och  se till att jag satt kvar i sätet. Det gick fort alltså. Men det var kul. Även om jag måde lite illa efter att tag.
Vi kom upp till Schweiz och sov en natt till hos Benny, sen körde vi hela vägen hem till Kalmar. Vi kom fram vid 3-4 på natten. Köpte bil till Mattias på dagen och lödagen den 9 juli körde jag hem från Kalmar och lämnade Mattias där.
Bilderna nedan är från Schweiz till Kalmar.

Roadtrip med Mattias #1

Sverige:
Vi började vår resa tidigt en fredags morgon (1/7). Lagom trötta körde vi ner till Kalmar, åt lunch och hämtade Mattias kläder.

På väg över till Danmark:
Runt fyra tiden rullade vi in i tullen till öresundsbron, betalade och körde vidare. Nu va vi inte i Sverige längre, Resan började på riktigt. Vi körde och körde. Målet var att nå Konstanz i Tyskland vid lunch. Vid 04.00 tog vi en 2 timmars nap i bilen på en parkering bakom en bensinstation i Flensburg. Kan väl inte säga att jag sov så bra men Mattias verkade sova ganska bra.
När vi sedan rullade vidare, ut på autobahn och med Mattias techno i högtalarna somnade jag. Vi Byttes av halvvägs eftersom jag blev piggare och Mattias egentligen var ganska trött.
Väl nere i Konstanz träffade vi Mattias kompis Benny. Vi käka lunch och sen åkte vi efter dom för att sova hos dom i Schweiz. Problemet var bara att vi nästan inte hade någon bensin kvar. Bilen pep var 3 minut och klagade på att den var törstig. Som tur va var det nedförsbake till bensinstationen så det var bara att rulla och sen fylla på med full tank. Nu hade vi en glad GT igen.

Schweiz, Aplerna.
Efter en inte allt för sen grillkväll somnade jag och Mattias pladask på två madrasser på Bennys och hans flickväns vardagsrumsgolv.
Dagen efter åkte vi för att vandra i berg med Benny och Martina. Jag, som inte visste att detta skulle ske, vandrade fint i Converse. Kan säga att äver om dom inte ger så bra stöd för foten så gick det helt okej att vandra i dom.
I bergen såg vi massa fina kossor och får, även en och en annan gris och hund. Fin fint.
När vi kommit ner (vad vi trodde var ner) käkade vi Lunch/middag. Schnitzel men pommes och vatten gjorde sig bra i magen.
Vandringen till bilen var ungefär lika brant som vandringen i bergen. Dvs \. Man fick småspringa lite för att det inte skulle vara allt för jobbigt.

Frön

En kväll lånade jag med mig Ingrid ner i bageriet och lät henne hålla olika frön åt mig. Solrosfrön, Linfrön och vetekross. Detta gjorde vi medans några killar från arbetshästarna som var ute över helgen bakade frallor.

Sacré Bleu

Lägerskola Vt-11